Skip to main content

De verkeersveiligheid op de Albionstraat is al jarenlang een van de speerpunten van de dorpsraad. Inmiddels kunnen we uitzien naar betere tijden: voor 2025 staat de grootschalige reconstructie van de Albionstraat op de planning. Als dorpsraad hebben we nauw contact met de gemeente bij dit proces.

30-km weg

Belangrijkste uitgangspunt bij de reconstructie is dat de Albionstraat een 30-km weg wordt. Dit geeft de gemeente de mogelijkheid om ingrijpende maatregelen te nemen om de veiligheid te verhogen. Zo wordt de weg aanzienlijk smaller. Bijkomend voordeel is dat er hierdoor meer ruimte is voor een fraaie inrichting met meer groen.

Info-avonden

In het najaar van 2024 is de eerste informatieavond gehouden waarin aanwonenden en betrokken partijen hun idee├źn, problemen en wensen door hebben gegeven. Op basis hiervan zijn de eerste ontwerpen gemaakt, die op 7 maart tijdens een tweede info-avond door de gemeente zijn toegelicht naar deze groep.

Gedurende het hele traject houden wij als dorpsraad contact met de gemeente om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen voor Leunen. Hopelijk met als resultaat een veilige en vriendelijke Albionstraat.

Ontwerptekeningen

Nieuwsgierig naar meer info en de eerste tekeningen? Je leest het op de projectpagina van de Gemeente Venray.

X