Skip to main content

 

Verkeersveiligheid Albionstraat

De verkeersveiligheid op de Albionstraat is al jarenlang hét speerpunt van de werkgroep Infrastructuur, Fysieke & Sociale veiligheid. De grootschalige reconstructie van de Albionstraat staat voor 2025 op de planning. Hierover hebben we regelmatig contact met de Gemeente Venray. Kernpunt hierin is dat de gemeente van de Albionstraat een 30 km-weg wil maken. Dit biedt veel mogelijkheden om veiligheidsmaatregelen te nemen.

In het najaar is de eerste informatieavond gehouden waarin aanwonenden hun ideeën, problemen en wensen door hebben gegeven. Op basis hiervan zijn de eerste ontwerpen gemaakt, die op 7 maart tijdens een tweede info-avond door de gemeente zijn toegelicht naar deze groep. Gedurende het hele traject houden wij als dorpsraad contact met de gemeente om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen voor Leunen. Hopelijk met als resultaat een veilige en vriendelijke Albionstraat.

Landbouwroute

Een ander groot verkeersproject is de landbouwroute; onderdeel van Via Venray. De Zuivelweg, Molenhofweg, Laagriebroekseweg en De Locht worden van dit voorjaar tot dit najaar opnieuw ingericht. Daarna zijn de Deurneseweg tussen het viaduct en de opritten van de A73 aan de beurt. Ook hier staat de dorpsraad in nauw contact met de betrokken partijen. De ontwikkelaar kiest voor de aanpak ‘snel en heftig’, met andere woorden: veel overlast in zo kort mogelijke tijd. De ideeën, problemen en wensen van aanwonenden zijn ook hier meegenomen als input voor de verdere ontwerpen.

Kleinere projecten

De werkgroep houdt zich ook bezig met verschillende kleinere projecten, zoals veilige oversteekplaatsen en de sociale en fysieke veiligheid rondom speeltuintjes. Deze onderwerpen kiezen we niet zelf: we gaan aan de slag aan de hand van jullie input. Want we zijn er als dorpsraad namens en voor jullie.

Leden werkgroep

De werkgroep Infrastructuur, Fysieke & Sociale veiligheid bestaat uit:

Twan Hanssen
Tamara Vollenberg
Daan Jeuken

Vragen, ideeën of meedenken?

Heb jij vragen of ideeën over deze thema’s? Wil jij meedenken of meehelpen om Leunen op deze (of andere) onderwerpen een nóg mooier dorp te maken? Stuur ons een mail (klik op de naam hierboven), laat een bericht achter via het contactformulier, Facebook of Instagram, of trek ons aan de jas als je ons tegenkomt!

 

X